Vad är MSN egentligen?

Laddade hem nya explorer och nya msn idag. Det roliga var att det tog länge innan jag förstod vad det var jag letade efter. Det heter tydligen inte msn längre, det heter Windows Live Messenger.

Ganska roligt att spekulera över såna här händelser, om man är lite intresserad av varumärken. Varför byta namn på någonting som är så pass känt som Msn, så att jag inte ens hittar det när jag söker efter det?? Företaget msn (företag eller vad det nu är) och deras hemsida har vad jag förstår har som avsikt att bli microsofts populär-plattform på nätet, dit alla skulle gå för att göra "allting". Själv har jag aldrig använt mig av sajten, och jag har inte hört så mycket om den tycker jag. Just Msn är ju dock väldigt känt, men när folk har pratat om MSN så pratar man ju om själva Messenger-programmet. Hur ofta säger man "jag pratade med XX på Messenger"? Ett typexempel för hur varumärket har blivit felbehandlat och även hur svårt det kan vara att kontrollera hur ett varumärke används bland folk. Kanske kan man likna det vid ett företag som Jeep, som folk snarare refererar till som en speciell sorts biltyp.

Det jag ännu inte har förstått är varför det funnits ett program tidigare som hetat Windows Messenger, typ inbyggt i Windows, som varit en oerhört funktionsfattig version av MSN Messenger. Vad har det fyllt för funktion? Och hur konstigt blir det inte om det finns både Windows Messenger och Windows Live Messenger... =)


Hur som helst, det man kan konstatera är att Microsoft kör på samma gamla taktik som alltid: Sno alla konkurrenternas idéer, göra exakt samma sak och lyckas mycket mycket bättre med att sälja in det. Vad är det första man hittar i nya explorer? Jo,  FLIKAR, exakt som i Mozilla Firefox...


Äntligen!

Måste ju följa upp ett tidigare inlägg - Vad bra att hon avgick! Så var det avklarat typ... Tycker dock det är lite lustigt med dessa politiker som "avgår", fattar väl alla att de i praktiken har fått sparken. Skönt i alla fall att Reinfeldt inte har gjort en Persson, att säga "jag har fortfarande fullt förtroende för... bla bla" vad som än har hänt, bra att han faktiskt har tagit det här nödvändiga steget. Sen får vi hoppas att han gör bättre val av personer nästa gång... =)

Och budgeten... tja, vad vet jag, orkar man kolla på det alls? Känns iofs fel att bara förlita sig på Aftonbladets referat, men ja... får se. Kårobligatoriet var ju intressant i alla fall att det ska avskaffas. Men det skiter väl jag i förresten =)

Har haft ett första gruppmöte i dag om arbetet med Jönköpings läns varumärke. Var väldigt intressant diskussion och bra engagemang. Detta är ju en av mina huvudsakliga arbetsuppgifter framöver och det ser jag fram emot att vara med i. En svår fråga att hantera, men just därför lärorik tror jag!

Lyxlördag och slösöndag

Hade lyxlördag igår. Efter en helskön eftermiddag på Rosenlundsbadets Relaxavdelning så var vi (jag och Mathilda) på  Restaurang Hemma i Jkpg och åt. Lite förvånande: när vi kom in på hemma och stod och tog av oss jackorna så började någon rycka frenetiskt i handtaget på toan, inifrån, som att någon hade blivit inlåst där. Plötsligt smäller dörren upp och en unge i blöjor ramlar ut och efterföljs av denna människa:

Ulrika Eriksson

Ulrika Eriksson på TV4 alltså. Vad som helst får tydligen hända nu för tiden! =) Efter en viss efterforskning har jag dock kommit fram till att hon är sambo (och har barn) med Peter från Cardigans, så de var väl i Jkpg för att träffa nån släkt, såg ut som någon fyllde år. Rostbiff på lamm var i alla fall riktigt gott och servicen är ju grym, man borde gå till det stället oftare (när man blir stor).

Annars har jag nyss lyssnat på hur Gefle vann med 2-0 mot Örgryte, kändes väldigt fint. Nu ska jag sätta mig med en trevlig resekatalog och drömma mig iväg till sydamerika lite!

auktion

Var på auktion tidigare ikväll. Har nog aldrig varit det förut tror jag, inte såhär "live" i alla fall. Tänkte ropa in en ny cykel (yes, you heard me) men helvete vad dyrt det blev... Lustigt nog var det två gamla monarker det handlade om, fast aningen fräschare än min kanske, pakethållaren satt till och med fast. Saken var den att det var jag och en annan fejja som kanske var runt 25, och en förmodad fransk fejja, typisk utbytesstudent. Resterande var enbart pensionärs-fejjor på Pimp my ålderdomshem-turné som slogs om serviser och gamla pinnstolar. Fransmannen var helt ok, för han la sig på 200 spänn, men den andra killen hade nån slags speldjävul i sig (förmodligen black jack spelare till vardags). På den första cykeln, som i dagsläget inte ens gick att cykla hem, la jag mig på det extrema priset 700 kr. Det var ju en kvar, tänkte jag kunde ta den i stället. Men den jäveln tog den också, för 850 spänn! Nästan skrattretande, vilket fruktansvärt pucko. Hade aldrig velat köpa den så dyrt, men jag såg att han inte tänkte lägga sig what so ever så jag pressade upp det ett par hundringar mest för skojs skull. Mohahaha.... Hur som helst blir det till jobbet även imorgon, men det får det vara värt en stund till.

Måste även passa på att spy lite på vår nya kulturminister. Chilogram tror jag hon heter. Vilket miffo. Börjar med att häva ur sig att "jag vet faktiskt inte så mycket om kulturpolitik", och sen visar det sig hon inte ens har förstått att hon även är idrottsminister! Men försvarar sig med att "ok, jo men jag spelade ju faktiskt handboll på 70-talet...". Och så nu detta med tv-licensen. Trodde inte jag skulle sakna sossarna, men nästan att man börjar längta tillbaka till pagrotsky, han var ju i alla fall förtroendeingivande som person. Över huvud taget så borde man ju avskaffa alla dessa djursholmidioter som drar de nya moderaterna i smutsen, som inte har fattat ett dugg. Tänk om alla vore som Fredrik Reinfeldt, vilket underbart parti det skulle vara. Som tur var finns det fler kvar så jag är ändå hoppfull. Men lite upprörd.

Kim Källström for culture minister!
G´night

Vilken comeback

Carl Bildt utrikesminister! en smärre shock, men herregud, mer erfaren utrikesminister kan dom inte få. Jag menar, mannen har ju lyckats ragga upp en italienska i ett stabstält i Bosnien under inkommande granateld, då klarar man ju vad som helst. Annars såg det väl bra ut! :)


Logga

Har gjort klart förra veckans illustrator uppgift, skulle göra en logga till ett företag (öl-bilden lämnade jag aldrig in officiellt). Blev ganska nöjd, fast jag vet inte om det är en bra idé att ha sitt eget foto i loggan. Blir lite jobbigt när man åldras eller byter frisyr att ändra loggan hela tiden... =)

Logga


Maktskifte

Nu är det precis klart att även Jönköpings kommun får ett maktskifte, alliansen tar nu alltså över i både regering, kommun och landsting för vår del. Och man får väl säga att det är lite turbulent på jobbet (om än stillsamt). Vår styrelse sätts ju samman av politiker från kommunerna och landstinget, så nu är ju spänningen stor vilka de nya folken blir. Ordförande Peter Persson t.ex. lär ju inte sitta kvar, och vice ordförande är utkryssad.

...och på tal om nya folk. Imorgon kommer Reinfeldts nya regering....

...och på tal om att slå mitt munkenrekord så vet jag en som kanske skulle klara det...

Renata Chlumska

Mål 2

Ugh!

Har varit i Oskarshamn hela dagen idag, på konferens och diskussion om det kommande Strukturfondsprogrammet Mål 2 Småland och Öarna 2007-2013. Och för att göra en lång lunta papper kort så har jag konstruerat ett nytt ordspråk: "Ett strukturfondsprogram kan säga mer än tusen ord."

Idag är det verkligen Lost, känns som flera år sedan. Ska självfallet se det, har bara missat två avsnitt tror jag sen serien började. Men som vanligt kommer jag nog att bli besviken, brukar bli det. Får väl se. Först ska jag nog hinna äta lite strips i alla fall, och helst hinna peta lite på en Photoshop-uppgift.

Ergonomi

Beställde en skrivbordsstol för sex papp igår, hehe.... herregud, jag är 24 år, min gamla gamla rygg behöver ergonomiska funktioner som "free float movement" och "inbyggd synkrongunga som följer dina rörelser". Och när jag ändå höll på så blev det en ny pad-musmatta för 600 =) synd man inte får ta hem det när man slutar bara.

Förresten så regerade jag runt munken igår. Bara ny musik i iPoden så det bara sprang av sig själv. Capricorn (a brand new name) med 30 seconds to mars kan rekommenderas för alla som vill försöka slå 32 minuter hemifrån mig och tillbaka.

RSS 2.0