"det svenska konstupproret"

rondellhund2
Hundarna har tydligen invaderat London nu enligt Expressen! Inget jag såg när jag var där i alla fall, men här är bildbevis. Fritt för kommentarer ;)

London

Igår var en rätt hektisk dag! Gick upp ca 03.00 i London, flög till Sverige vid 7-tiden, var på jobbet runt 14.30 och jobbade fram till 17, åkte upp till Elmia på Jönköping Update-seminariet och hemma runt 22. Finns väl en del som lever typ hela sina liv på det sättet, kan inte vara något att sträva efter i längden!

Nu var jag ju i London av mycket trevligare orsaker än jobb, nämligen utflykt med Mathilda fredag-måndag (hem tisdag). Har varit riktigt bra, och knappt ens regnat! Vi bodde hos Mathildas mammas arbetskamrats dotters mans syster och hennes man, vid Golders Green. Tog ca 20 min med tunnelbana så det var hyfsat centralt. Vi gjorde väl egentligen inget speciellt, bara softade och hade en skön helg. Gick runt och kollade på lite Big Ben och sånt som man ska se, åt fish & chips, gick på Camden Market, shoppade på Harrods osv. Det var ju trots allt en budget resa, så då är det ju dumt att slösa i onödan! Allt som allt gjorde jag av med ca 2500 kr, inkl allt – bussar i Sverige och England, flyg, mat, lite shopping osv. Helt ok verkligen.

98985-5

Idag har i övrigt varit en lite hängig dag på jobbet. Hatar när det ibland bara känns så himla jobbigt allt man gör. Kommer ingen vart känns det som. Men det är väl som vanligt, det tar några dagar innan man vilar upp sig från semestern =)

Ikväll ska jag i alla fall fira min kära syster som fyller år! Grattis!

sjukhus-serier

Brukar man inte ofta ta sjukhus som exempel när man berätta hur tråkigt nånting är? Att det är "värsta sjukhus-stämningen" över nånting". Hur som helst verkar det väldigt lyckat att göra serier av! Hur många sjukhus-serier finns det inte då?? Slog på tv:n nyss bara för att kolla på vad som, och på både 3an, 4an, 5an och 6an springer det runt folk i vita rockar och ser förtvivlade ut!

Gillar fortfarande House lite iförsej, men har egentligen tröttnat på det. Herregud, har man sett ett program så har man ju sett alla!

Standardupplägg på House:

1. En helt vanligt situation t.ex. i en skola eller ett hem. En av personerna börjar plöstligt skaka häftigt och ramlar ihop i en hög på golvet. Dregglar förmodligen på den amerikanska heltäckningsmattan.
2. På sjukhuset vet dr House genast vad det är för gubbar som springer i rören och tömmer en burk med gula piller i personen i fråga. Allt verkar lösa sig, men hallå, det är ju minst 40 min kvar av programmet?
3. Oj! Det visar sig att House inte alls hade rätt, för nu har personen fått helt nya symptom! Förslagsvis några lila-gröna konstiga utslag, eller skakningar lika som förut fast nu ännu värre.
4. House kommer genast på en ny lösning på problemet. Nu har dock hans mörkhyade kollega tappat förtroendet för hans idéer, och de börjar kivas. Kan hända skvallrar den mörkhyade till chefen på sjukhuset?
5. Chefen på sjukhuset hotar med att dra in House's licens. House är otrevlig som vanligt men ändå tillräckligt finurlig för att komma undan.
6. Naturligtvis slutar det med att House hade rätt till slut och mänskligheten har återigen segrat över de onda. Alla är trots allt nöjda för att det gick bra, även fast vissa hade fel.

Så! Nu behöver ni aldrig mer se House! Ni vet ju hur det går ändå ;) Inse, scrubs är den enda sjukhus-serie du behöver...


Jag och Patrik Sjöberg

Vad har jag och Patrik Sjöberg gemensamt egentligen? Jo, vi är båda i princip adelsmän! Se nedan vad jag har hittat:


Mansnamnet Patrik är av skotskt ursprung och kom till Sverige på 1600-talet med invandrande skotska släkter. Namnet kommer av det latinska ordet patricius och betyder adelsman. Namnet kom in i den svenska almanackan på 1700-talet för att hedra Irlands apostel Sankt Patrick. Den feminina formen av namnet är Patricia som delar namnsdag med Patrik.

Patrik hade en popularitetstopp under 1970- och 1980-talet, men har sedan dess avtagit i popularitet. 31 december 2005 fanns det totalt 40 668 personer i Sverige med namnet Patrik varav 27 991 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 356 pojkar namnet, varav 66 fick det som tilltalsnamn.


RSS 2.0